GESLAAGD!

Wat een heerlijk gevoel! Niet alleen voor de leerlingen maar ook voor ouders en het team van de Horeca Vakschool Rotterdam is de diplomering een fanastische mijlpaal. 

 

Een mijlpaal om trots op te zijn. De foto's van dit mooie moment delen wij graag met u. Het wachtwoord van de beveiligde fotopagina is tijdens de diplomering met u gedeeld. 

 

Jongens en meiden... Kom nog eens langs. Vertel ons hoe het met jullie gaat. Wie weet mogen we jullie ooit vereeuwigen op onze Wall of Fame.

 

Geniet van jullie vakantie.

 

Hartelijke groeten,

Het team van de Horeca Vakschool Rotterdam. 

 

----------------------------------------------------

Beste klas ooit,

Voor mij was dit de beste (mentor)klas ooit. Ik heb nog nooit zo veel sterke karakters in een klas meegemaakt. Een groep jongvolwassenen die dankzij deze klas een stuk wijzer, volwassener en zelfstandiger zijn of is geworden. De karakters in deze klas zijn zo sterk en zo verschillend dat het eigenlijk nooit duidelijk was hoe een les zou verlopen. Soms met zijn allen hard werken, soms met zijn allen ruzie, soms met zijn allen lachen. 

 

Een onderdeel zijn van deze klas was een hele uitdaging en zul je later, als je op een leeftijd komt dat je vaker terugkijkt dan vooruit, omdat je weet dat je een succesvolle toekomst voor je hebt liggen... als je later terugkijkt op deze klas, dan zul je het als een eer ervaren om er onderdeel van geweest te zijn. 

 

Dit alles werd helaas onderbroken door een situatie die zich in ons land in geen 75 jaar had voorgedaan. Precies 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog ben je van de ene op de andere dag op jezelf aangewezen. In onzekerheid. Wel of geen examen? Wat moet ik nog doen? Hoe ga ik mijn diploma halen?

 

Sommigen beweren dat dit een makkelijke manier was om een diploma te halen en voor een enkeling zal dit vast ook wel gelden, maar laat je niks wijsmaken dat dit diploma minder waard is dan andere jaren. In tegendeel. Generaties voor jullie hebben paden bewandeld die voor hen volledig glad waren, zonder hobbels, zonder obstakels. Een bekend recept. 

 

Jullie hebben als enigen een totaal ander pad bewandeld, onzeker, veranderlijk, afwijkend. Binnen deze nieuwe werkelijkheid heb je een diploma of een aantal certificaten gehaald waarmee je verder kan in het leven en daar mag jij en diegenen die van je houden ontzettend trots op zijn.

 

Van harte gefeliciteerd en geniet van het succes dat je gaat hebben.

 

Dank je wel dat ik jouw mentor mocht zijn.

 

Marcel J. Slieker